<

Військовим літаком доставлять з Китаю тести на COVID-19, маски й обладнання для українців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:19 | 20.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Військовий вантажний літак ІЛ 76 20-го березня вилетів до Китаю по медичний вантаж, необхідний для боротьби з коронавірусною хворобою  COVID-19, наступного тижня полетить наступний літак.

Про це повідомив народний депутат від “Слуги народу” Андрій Мотовиловець, який буде супроводжувати цей літак  

“Військовий вантажний літак ІЛ 76 незабаром злітає з аеропорту “Бориспіль” у Гуанчжоу, в Китай. Об 11.00 у суботу борт прийме медичний вантаж: лабораторні та експрес тести на коронавірус, медичні маски, апарати вентиляції легень та багато іншого.

Я маю честь супроводжувати цей політ, щоб оформити документи та вантаж”, – йдеться у повідомленні.

Мотовиловець зазначив, що це лише перший політ, наступного тижня буде ще один.

Крім того, інший український транспортний літак Ан-124 “Руслан” вилетів 20-го березня, щоб доставити із Китаю до Чехії медичне обладнання та тести на коронавірус. Про це повідомили в прес-службі держпідприємства “Украерорух”.

“Сьогодні “Руслан” вилетів із Гостомеля до китайського міста Шеньчжень. До Чехії він має привезти 2 млн респіраторів, 5 млн масок, 80 тис. захисних окулярів, 120 тис. захисних костюмів і 50 тис. тестів. Загалом вантаж складається із 134 палет вагою 106 337 кг”, – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що уряд Чехії схвалив заборону для громадян з’являтися на вулиці без захисної маски або респіратора. У країні діє надзвичайний стан і загальнонаціональний карантин через розповсюдження коронавірусу. Відомо про 572 випадки захворювання.

Вантажний літак ІЛ 76, що доставить медобладнання для українців




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа