<

Військові кораблі РФ вийшли в Чорне море на бойові навчання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:29 | 15.04.2021 / Новини / , , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Військові кораблі Росії вийшли у Чорне море для перевірки військово-морських сил за зимовий період. Екіпажі кораблів проведуть артилерійські стрільби по надводним і повітряним цілям. Відбувається це на тлі нарощування військової присутності РФ біля кордонів з Україною.

Як передають «РИА Новости», у Чорне море вийшов загін із п’яти кораблів. Вони вже пройшли тренування з подолання умовного мінного загородження, – пише Громадське.

У навчання також візьмуть участь літаки, гелікоптери морської авіації та противітряної оборони флоту.

Крім того, Міністерство оборони Росії повідомляє, що з Каспійського у Чорне море на навчання переправляються 15 кораблів Каспійської флотилії. Вони разом із силами Чорноморського флоту візьмуть участь у навчанні.

У Міноборони зазначають, що такі навчання спрямовані «на підвищення бойової та оперативної підготовки військ».

Водночас Командування об’єднаних сил Збройних сил повідомило, що українські артилерійські та танкові резерви провели навчання вздовж межі з тимчасово окупованим Кримом.

Загострення біля кордонів

Останніми тижнями про підвищення військової активності з боку Росії заявили чимало українських та західних посадовців. Так, про це говорив Головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак, Головне управління розвідки Міністерства оборони та президент Володимир Зеленський.

Розвідка, зокрема, повідомила, що Росія готується до дій, які мають спровокувати військову відповідь України на лінії зіткнення сторін на Донбасі. Не виключають там і спроби просування російських окупаційних військ углиб території України. У Росії заявляють, що війська перекидають через нібито загрозу НАТО.

На тлі підвищення військової активності Росії Україна провела кілька консультацій із державами-партнерами (зокрема, президент США Джо Байден зателефонував Зеленському), а посли країн НАТО провели термінове засідання.

НАТО, міністри закордонних справ «Великої сімки» вимагають Росію припинити дії біля кордонів з Україною. Західні партнери також заявляють про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

Натомість Зеленський вважає, що, зокрема Джо Байден «має зробити більше» для підтримки: надати зброю, гроші та сприяти вступу України до НАТО. А голова Офісу президента Андрій Єрмак просить розмістити в Україні американські зенітно-ракетні комплекси Patriot.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок