<

Військові капелани можуть отримати статус Захисника України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:12 | 25.01.2021 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна впевнена, що військові капелани, які разом з українськими воїнами були на передовій, мають отримати статус учасника бойових дій. Також військовим священникам-капеланам мають надаватися відповідні гарантії та соціальний захист.

Як розповідають Факти, про це Юлія Лапутіна заявила під час зустрічі із головою Синодального управління військового духовенства ПЦУ Високопреосвященним Іоаном, митрополитом Черкаським і Чигиринським та заступником голови СУВД по роботі з ветеранами, волонтерами ООС та їхніми сім’ями протоієреєм Дмитром Караном.

Високопреосвященний Іоан зазначив, що нині у ПЦУ понад півтисячі військових капеланів, які пройшовши війну продовжують служити в єпархіях та допомагати ветеранам повернутися до життя в родинах та громаді.

“Військові капелани одні з перших підтримали українських захисників на війні. Щоденно вони зміцнювали їхній моральний дух, підтримували віру. Держава, суспільство, капелани – партнери у зміцненні національної єдності та захисту України,” – зазначила Юлія Лапутіна.

Під час зустрічі також обговорили детальний план співпраці з представників територіальних відділів Мінветеранів та регіональних єпархій.

Він спрямований на вирішення проблем ветеранів та родин загиблих захисників України, розвиток взаємодії з питань психологічної та соціальної реабілітації.

Також домовилися залучити представника ПЦУ до оперативного штабу Мінветеранів з питань координації надання допомоги під час пандемії Covid-19.

22 січня у Верховній Раді зареєстрували законопроект Про службу військового капеланства із реєстраційним номером 4626, який надасть військовим капеланам статус військовослужбовців.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер