<

Військова прокуратура вилучить з Офісу президента документи, які стосуються Іловайського котла

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:17 | 11.10.2019 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Прокурор отримав дозвіл на вилучення.

Головна військова прокуратура отримала дозвіл слідчого судді на тимчасовий доступ і вилучення в Офісі президента документів, які стосуються обставин проведення антитерористичної операції в серпні 2014 року в районі Іловайська, – пише ТСН з посиланням на пресслужбу Генеральної прокуратури України.

“Прокурором отримано дозвіл слідчого судді на тимчасовий доступ і вилучення в Офісі президента України документів, що стосуються обставин проведення антитерористичної операції в серпні 2014 року в районі Іловайська”, – йдеться в повідомленні.

Військова прокуратура проводить досудове розслідування за фактом ведення Російською Федерацією агресивної війни проти України. У провадженні досліджують обставини Іловайської трагедії, її причини і наслідки.

Як повідомлялося, новий головний військовий прокурор Віктор Чумак анонсував розслідування причин, які призвели до Іловайського котла у зоні проведення антитерористичної операції на Донеччині 2014 року. 

Нагадаємо, наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв
бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. Вони зазнали значних втрат.

За офіційними даними, загинули 366 українських військових, 249 поранено, 128 взято в полон та 158 зниклих безвісти. Разом з тим, парламентська ТСК з розслідування трагедії оцінює загальні втрати українських військ у тисячу осіб. Крім того, сили АТО за час боїв під Іловайськом втратили військової техніки на майже 300 мільйонів гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок