<

Віталій Марків повернувся в Україну після понад 3 років ув’язнення в Італії та продовжить служити у Нацгвардії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:42 | 4.11.2020 / Новини / /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Український нацгвардієць Віталій Марків повернувся в Україну після того, як провів понад 3 роки за ґратами в Італії. Він заявив, що продовжить служити у Нацгвардії.

Журналістка Громадського Вікторія Рощина вела пряму трансляцію з аеропорту, де сів літак із Марківим.

«Цей день для мене особисто надзвичайна подія. Можливо, це найважливіша моя особиста перемога. Я собі дав обіцянку вистояти до кінця не тільки заради себе, а й заради усіх тих героїв, які віддали свої життя і які до сьогодні боряться за суверенність і незалежність нашої країни. Ми довели, що лише спільними зусиллями можна побороти. Справедливість є. Правда існує і вона завжди перемагає. Тож моя задача — це продовження служби у лавах Нацгвардії України» — сказав Марків після повернення в Україну.

На запитання про плани на найближчі дні Марків відповів, що хоче нарешті провести час із дружиною, яку фізично не бачив 3 роки 4 місяці й 2 дні.

Він зазначив, що наразі не знає, чи отримає якусь компенсацію від Італії за 3 роки, які провів за ґратами у сфабрикованій справі. Однак він домагатиметься, щоб «люди, які старалися зганьбити український народ, понесли відповідальність».

«Наразі ми на контакті з моїми адвокатами. Ми будемо чекати остаточного висновку касації, а після того вже будемо робити висновки і якісь будуть дії. Але відповідальність мають понести люди, які старалися зганьбити не тільки збройні формування України, але й весь український народ», — відповів Марків на запитання нашої журналістки про можливу компенсацію.

Нагадаємо, 3-го листопада апеляційний суд у Мілані виправдав Віталія Марківа. Суд першої інстанції засудив його до 24 років тюрми за нібито причетність до загибелі італійського журналіста на Донбасі. Марків, який має громадянство України та Італії, перебував за ґратами з 30 червня 2017 року, коли його заарештували в аеропорту Болоньї.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок