<

Вірус Зіка може прийти в Україну влітку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:21 | 8.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Поки волинянам не загрожує вірус Зіка, однак він може прийти в Україну з настанням тепла. Про це стало відомо сьогодні, 8 лютого, під час наради щодо епідеміологічної ситуації в області.

Начальник управління санепідемслужби у Волинській області Наталія Янко повідомила, що наразі волинянам не загрожує поширення вірусу Зіка, однак тип комарів, які здатні переносити це захворювання, в області циркулюють, – повідомляє Слово Волині.

Відтак, Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує місцевим медикам підготуватись до поширення захворювання та розповсюдити серед населення необхідні інформаційні матеріали.

Зауважимо, що 1 лютого 2016 року ВООЗ визнала вірус Зіка таким, що може чинити серйозний вплив на здоров’я населення і здатний швидко поширюватися в міжнародних масштабах.

Серед симптомів хвороби – легкий головний біль, плямистий висип, нетривала гарячка, кон’юктивіт та біль в суглобах, летальність відсутня. Вважається, що вірус небезпечний для вагітних, адже може призвести до мікроцефалії у новонароджених.

Наразі доведено, що хвороба передається через укуси комарів, однак в США зафіксовано перший випадок передачі вірусу від людини до людини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа