<

Вірус Petya вразив 30% інформаційно-телекомунікаційних систем України – Держспецзв’язку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:34 | 20.08.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Вірус Petya Ransomware вразив 30% інформаційно-телекомунікаційних систем України, відкрито 800 кримінальних проваджень.

Про це йдеться у відповіді прес-служби Держспецзв’язку на запит УНН.

“Загалом у результаті кібератаки були уражені понад 30% інформаційно-телекомунікаційних систем країни. За наявною інформацією, на гарячу лінію Національної поліції України надійшло близько 3 тис. звернень від фізичних та юридичних осіб (півтори тис. осіб подали офіційні заяви), відкрито понад 800 кримінальних проваджень”, – йдеться у відповіді.

У службі повідомили, що за попередніми оцінками, від кібератаки в державному секторі постраждало 15–20% інституцій.

“Понад 80% з них відновили працездатність уражених систем, що стало можливим завдяки рекомендаціям, наданим Командою реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA”, – йдеться у повідомленні.Прес-служба Держспецзв’язку також поінформувала, що жоден державний електронний ресурс, який був захищений спільним контуром кіберзахисту, реалізованим Держспецзв’язку, не постраждав.

“Не зазнали ушкоджень чи інших несанкціонованих дій і електронні державні реєстри країни”, – додали у Держспецзв’язку.

При цьому зазначається, що у приватному секторі за різними оцінками в сегменті великих компаній були уражені 70–80% комп’ютерів.

“В енергетичному секторі уражено близько 18% ресурсів, у банківському – близько 30% (серед державних банків уражено близько 50%)”, – додали у службі.

Як повідомляв УНН, 27 червня, ряд державних органів влади, фінансових установ та великих підприємств, зокрема і міжнародних аеропортів піддалися масованій кібер-атаці.

Пізніше масштабну кібератаку на корпоративні мережі та мережі органів влади України зупинено. Нацполіція порушила кримінальну справу за втручання в роботу комп’ютерних мереж.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер