<

«Вільні. Незламні. Непереможні»: Укрпошта випустила поштовий блок до Дня Незалежності

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 24.08.2022 / Новини / /
Перегляди
52
/ Коментарі відсутні

Укрпошта випустила до Дня Незалежності блок «Вільні. Незламні. Непереможні», який складається з марки з  та шести ілюстрацій, що показують останні шість місяців восьмирічної війни українського народу з окупантами

Поштовий блок “Вільні. Незламні. Непереможні”  виконаний у графічному стилі, повідомляє Укрпошта. 

Центральний об’єкт блоку – поштова марка з образом українського захисника, який уособлює мужність і незламність українського воїнства в боротьбі за незалежність своєї країни.

Поштова марка оформлена в кольорах національного прапору України. Полігональний стиль, у якому виконані ілюстрації, додає поштовому блоку сучасного вигляду і використовується на поштовій продукції Укрпошти вперше.

Ілюстрації блоку виконані у вигляді чорно-білої хроніки з окремими кольоровими акцентами. Кожна з ілюстрацій – це окремі трагічні історії українців, які відбулися в різний період воєнного часу в різних регіонах України. Вони об’єднані між собою одним словом – “Війна”. Зокрема, на ілюстраціях зображені:

  • Жінка, що стоїть у багатоповерхівці на уламках зруйнованої квартири.
  • Мама з дитям, що переховується від ракетних ударів у метро.
  • Дівчинка перед грудою згорілих цивільних авто.
  • Драматичний театр в Маріуполі з сигнальним написом “ДЕТИ”, який став останнім прихистком для багатьох українців.
  • Святогірська лавра, яка неодноразово піддавалася атаці окупантів.
  • Дитячий возик, кинуті валізи і іграшки – картина, яку можна було зустріти на вокзалі кожного українського міста.

Автор поштового блоку – молодий український дизайнер з Краматорська Антон Хрупін. Тираж поштового блоку – один млн примірників. Номінальна вартість блоку – 60 грн. До блоку також випущено конверти “Перший день” і немарковані художні конверти.

Придбати поштовий блок та конверти можна починаючи з 24-го серпня у міських відділеннях Укрпошти по всій країні, а також на офіційному онлайн-магазині Укрпошти. 

Погашення штемпелем “Перший день”  проходитиме в Києві 26-го серпня. Спецпогашення у регіонах – 26-27-го серпня. Штемпелі АР Крим, Севастополя та Херсона працюватимуть на київському головпоштамті, Луганської області – в м. Покровськ Донецької області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа