<

Військовим у зоні АТО призначили дострокові пенсії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:17 | 4.01.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Президент призначив пенсії військовим і особам у вдівстві за військовими.

Порошенко підписав закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників антитерористичної операції”, – пише Корреспондент.

Відповідно до закону, надається право на призначення пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками – 50-55 років військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які брали безпосередню участь в АТО у районах її проведення, за наявності страхового стажу не менше 25 років – для чоловіків і 20 років – для жінок.

Таке ж право отримують учасники бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в складі добровольчих формувань, які включені до складу ЗСУ, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії та інших утворених відповідно до законів України військових формувань і правоохоронних органів, а також військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані), особи рядового, начальницького складу і добровольці; добровольці, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих під час участі в АТО.

Дружинам (чоловікам), коли вони не стали до повторного шлюбу, і батькам вищезазначених категорій громадян, які загинули чи зникли безвісти, померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих під час участі в АТО чи забезпечення її проведення, також надається право на призначення пенсії за віком.

Закон набирає чинності через місяць з дня його опублікування.




один коментар
  1. Безліч законів принято про військові пенсії, встановлено терміни виконання тільки ні один з них не виконується і нікому до цього немає діла, головне прокукурікати, а дальше військові пенсіонери хай самі виживають як хочуть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер