<

Військові відновлюють цар-гармати “Піони”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:58 | 8.11.2014 / Новини / /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

На Рівненщині військові відновлюють цар-гармати. “Піони” – найпотужніша артилерійська система, що перебувала на озброєнні як України, так і Радянського Союзу.

Комплекс 2С7 конструктори розробляли для стрільби як звичайними, так і атомними боєприпасами на відстань близько 50-ти кілометрів. Тож “піони” можуть стати суттєвим фактором стримування на сході України, адже здатні вражати цілі за так званою буферною зоною.

https://www.youtube.com/watch?v=0jUVNbAPh8U&feature=youtu.be

Саме тому в 1996 році, за умовами здачі ядерної зброї, Україна відмовилася від використання цар-гармат і передала їх на зберігання.

203-міліметрова гармата “піон” може здійснити за дві хвилини три постріли. А снаряд вагою 100 кілограмів може подолати відстань у майже 50 кілометрів.

В екстреному порядку “піони” повертати у стрій почали після того, як президент погодився на умови, висунуті сепаратистами в Мінську. Мовляв, “піони” на східному фронті дозволять карати порушників перемир’я, при цьому не порушуючи так званих Мінських домовленостей.

“Піонів” на базах зберігання, кажуть військові, вистачає. І поставити їх у стрій – не проблема. Найважливіше – навчити військових давати раду цій надпотужній гаубиці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа