<

Відвертості на “Бандері”: першим коханням Сергія Жадана була лучанка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:33 | 6.08.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Після виступу на фестивалі “Бандерштат” гостросоціального ска-панк проект Жадан і Собаки, “БУГу” вдалося поспілкуватися з Сергієм Жаданом та отримати відповідь на питання, із ким у нього асоціюється місто Луцьк.

На “Бандерштаті” музиканти вкотре просто “порвали” публіку своїми жорсткими тска-панк хітами. Рокова відвертість змусила зібратися біля сцени людей різних поколінь – сюди прийшли юні і навіть зовсім малі відвідувачі рок-концертів, а ще любителі літератури.

Молодь стрибала, співала, танцювала безперервно. Було по-справжньому гаряче.

Сергій Жадан загравав з публікою, спускаючись у натовп. Після виступу він спілкувався, обіймався, фотографувався, роздавав автографи та приймав подарунки. Від своєї шанувальниці відомий письменник та співак отримав рюкзак.

– Подарунки отримую дуже часто. Дарують багато портретів, в мене вдома їх ціла колекція. Є ідея зробити благодійний аукціон, бо вивішувати вдома свої портрети якось незручно.

– Ну чого ж, Пшонка вивішує…

– Це треба спочатку стати Пшонкою, зробити таку кар’єру, а тоді вивішувати себе в образі Наполеона Бонапарта (сміється).

– Вже не перший рік виступаєте на “Бандерштаті”, які враження від публіки?

– Стабільно хороші враження. В Україні фантастична молодь – це нове покоління, яке змінить країну. А дівчата, так взагалі… коли мені було 16, я закохався у дівчину з міста Луцьк. Це була моя перша любов.

– Справді? Тоді у вас є можливість передати їй вітання.

– Я, чесно кажучи, не пам’ятаю, як її звати, але завжди згадую з позитивними та якимись теплими емоціями.

– Що вам ближче: музика чи література?

– Естрада ближче. Насправді ми з “Собаками” плануємо зробити проект, пов’язаний з українським шансоном, і нарешті почати заробляти гроші. Змінимо вокаліста. Очевидно, буде співати наш тромбоніст. Ми йому імідж розробляємо – щось середнє між Іво Бобулом та Павлом Зібровом (сміється). А я, скоріше, писатиму тексти.

Наприкінці розмови Сергій Жадан побажав усім прихильникам його музичної та літературної творчості сили, віри, надії.

Він вважає, що сьогодні потрібно триматися разом і волинянам, і донбасівцям, і слобожанам, і галичанам для того, щоб витримати окупацію і перемогти у війні. А ще письменник проанонсував фестиваль, який відбудеться у Луцьку в жовтні.

“Фест MERIDIAN LUTSK відбуватиметься вперше і залежно від того, як він пройде, будемо орієнтуватися, чи продовжувати його, чи ні. Приїде багато цікавих письменників, тому запрошую усіх”, – сказав співак.

Письменник Сергій Жадан став лауреатом премії імені Василя Стуса «за особливий внесок в українську культуру та стійкість громадянської позиції». Отримав багато нагород, серед яких премія «Книга року BBC» в номінації «Найкраща книга десятиліття», премія Президента України «Українська книжка року» за роман «Месопотамія».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця