<

Відтепер у посвідченнях водія ставитимуть нові позначки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:18 | 29.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
705
/ Коментарі відсутні

29-го грудня набули чинності нововведення щодо видачі посвідчення водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.

Зміни не торкнуться тих водіїв, яким посвідчення водія були видані раніше, про це повідомляється на сайті Головного сервісного центру МВС України.

«Головним кейсом стали нові позначки у посвідченнях водія. (…) у вигляді коду «78» у графі 12 документа уже зазначатиметься позначка про складання практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач.

За наявності такої водії зможуть керувати авто лише з автоматичною коробкою передач, а за її відсутності – з будь-якою», – йдеться у повідомленні.

Документом вносяться зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженого постановою Кабміну від 8-го травня 1993-го року № 340, зокрема, водійські посвідчення доповнять формами кодів, які будуть позначати додаткову інформацію:

  • медичні причини (наявність засобів корекції та/або захисту зору; окулярів; контактних лінз; слухових апаратів; засобів для спілкування; протезів кінцівок);
  • пристосування транспортного засобу (модифікована трансмісія; автоматичний вибір передатного числа; пристосований пристрій управління трансмісією; пристосована педаль зчеплення; зчеплення, що проводиться в дію рукою; автоматичне зчеплення; модифіковані гальмові системи та ін.);
  • коди на позначення обмежень (керування транспортним засобом лише в денні години (наприклад, починаючи через годину після сходу сонця і закінчуючи за годину до заходу сонця); керування транспортним засобом лише в радіусі км від місця проживання власника або в межах міста/регіону; керування транспортним засобом без пасажирів та інші);
  • адміністративні питання (обмін посвідчення; дублікат посвідчення; та інші).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер