<

Відтепер подати декларацію про відходи можна онлайн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:49 | 2.06.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

1 червня 2016 року Мінприроди України презентувало запуск  електронного сервісу здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами. 

Подати декларацію про відходи можна  онлайн на сервері  E-ECO.GOV.UA.

Згідно законодавства, кожен суб’єкт господарювання, зареєстрований в Україні,  повинен декларувати дані про відходи. У електронного декларування є великий бюджетний потенціал, так як впровадження  електронних  послуг  надасть вигоду не лише підприємцям, а й бюджету. Забезпечення прозорості при  реєстрації дозволів стимулюватиме підприємців декларувати відходи, відповідно, і надходження з екологічного податку до бюджету зростуть. Це кардинально змінить підхід до виконання екологічних програм в країні,  на реалізацію яких до цього часу не вистачало коштів.

До запровадження електронного декларування суб’єкт господарювання звертався до ліцензованих установ за допомогою у проведенні інвентаризації та паспортизації відходів. В результаті проведення процедур розраховується показник загального утворення відходів. Якщо цей показник є менше за 50, у цьому випадку немає необхідності отримувати будь-які дозвільні документи. Якщо показник від 50 до 1000 необхідно подавати на реєстрацію декларацію про утворення відходів. Якщо цей показник більше за 1000, то підприємство має складати реєстрову карту об’єктів утворення відходів та отримувати дозвіл на здійснення операцій з поводження з відходів. Відтепер   подати декларацію про відходи можна без витрат часу на поїздку  до Центру надання адміністративних  послуг.

Проект електронного сервісу здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами розроблено Міністерством екології та природних ресурсів України спільно із Державним агентством з питань електронного урядування за підтримки Німецького товариства Міжнародного Співробітництва «GIZ».

Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця