<

Відтепер підлітки від 14 років зможуть отримати 1000 грн за дві дози вакцинації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:24 | 8.02.2022 / Новини / /
Перегляди
151
/ коментарі 2

З 7-го лютого отримати 1000 грн в рамках програми єПідтримка можуть підлітки від 14 років, які вакцинувалися двома дозами вакцини проти COVID-19.

Гроші можна буде витратити на освітні послуги, дитячі позашкільні гуртки, перебування в літньому/спортивному дитячому таборі, спортивні товари, канцтовари, шкільне приладдя, йдеться на сайті Уряду.

Тепер 1000 грн за програмою єПідтримка можна буде витратити не лише на придбання книжок, послуг у сфері культури, спорту чи пасажирських перевезень, але й на освітні послуги, дитячі позашкільні гуртки, перебування в літньому чи спортивному дитячому таборі, спортивні товари, канцтовари, шкільне приладдя. Громадяни, віком від 60 років, також можуть придбати за ці кошти ліки.

“Ми постійно вдосконалюємо програму єПідтримка для того, щоб зробити її максимально корисною для всіх учасників, як для бізнесу, так і для громадян.

Відсьогодні і вакциновані українці від 14 років зможуть отримати 1000 гривень та придбати собі спортивні товари, підручники, канцтовари, шкільне приладдя або оплатити навчальний курс.

Зазначу, що гроші на ці категорії товарів та послуг можуть витрачати і повнолітні учасники програми. Крім того, до програми долучаються нові банки, наразі вже маємо 10 банків-партнерів”, – зазначив заступник Міністра економіки України Олександр Грибан.

На сьогодні програмою єПідтримка вже скористалися 8 млн громадян. Загалом з початку запуску програми на картки українців перераховано 8 млрд грн, а 2,6 млрд грн з отриманих коштів громадяни вже витратили.

Щоб отримати кошти за програмою єПідтримка, необхідно:

  • Пройти повний курс вакцинації однією зі схвалених ВООЗ вакцин: Pfizer/BioNTech; AstraZeneca/Covishield; CoronaVac (Sinovac Biotech); Johnson&Johnson (достатньо однієї дози); Moderna.
  • Завантажити/оновити додаток «Дія» (послуга доступна лише у додатку) та згенерувати «зелений» COVID-сертифікат.
  • У розділі «Послуги» додатку «Дія» натиснути кнопку єПідтримка.
  • Обрати з переліку банків свій, щоб відкрити віртуальну картку (пластикову картку можна отримати у фізичних відділеннях банків);
  • Додаток перенаправить користувача на сторінку банку для створення віртуальної картки;
  • Після цього в додаток «Дія» надійде підтвердження про створення картки.

За інформацією МОЗ, близько 75 тисяч підлітків вже пройшли повний курс вакцинації від COVID-19.

Читайте також:




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа