<

Відомий наркоторговець втік з аеропорту «Бориспіль» під час екстрадиції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:41 | 17.08.2019 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Засновник ізраїльської мережі онлайн-продажів марихуани Амос Дов Сільвер втік від конвою СБУ в аеропорту «Бориспіль» перед екстрадицією з України. Розслідуванням займаються українські та ізраїльські правоохоронні органи.

Інформацію передає Deutsche Welle з посиланням на повідомлення ізраїльської поліції, розповідає портал Mind.UA.

У прес-релізі прокуратури Києва ім’я Сільвера не названо, лише вказується, що напередодні за запитом компетентних органів іноземної держави затриманого повинні були екстрадувати, проте в аеропорту під час супроводу СБУ він зник.

Порушено кримінальну справу за статтею про втечу з місця позбавлення волі або з-під варти, проводяться першочергові слідчі дії, повідомили в прокуратурі Києва, зазначивши, що втікач знаходився в міжнародному розшуку і був затриманий у Києві в березні 2019 року.

Раніше суд в Україні відхилив апеляцію Сільвера, який має громадянство США і Ізраїлю, і дозволив його екстрадицію до Ізраїлю.

Залишається загадкою, як Сільверу вдалося зникнути з поля зору співробітників українських правоохоронних органів. Згідно з інформацією ізраїльських ЗМІ, після рішення суду в Україні поспішили підготувати екстрадицію, не погодивши дії з ізраїльськими колегами. Обвинуваченого доставили в аеропорт Бориспіль, з нього зняли електронний браслет, а після проходження паспортного контролю він зник в районі магазинів дьюті-фрі.

За інформацією журналіста Юрія Бутусова, внаслідок інциденту два високопоставлених співробітники СБУ вже усунені від займаної посади.

«На відео, вилученому СБУ, видно, як після проходження контролю на вході в термінал Амос Дов Сільвер йде по аеропорту. Після проходження контролю йому не одягали наручники і з нього зняли електронний браслет. Після цього його ескорт, два офіцери Главку «К» СБУ демонстративно пішли приблизно за 5-10 метрів попереду, а затриманий злочинець, абсолютно вільний, йшов за ними ззаду. А потім розвернувся, і спочатку пішки, а потім бігом втік», – розповів Бутусов. Він припускає змову між злочинцем і працівниками СБУ.

Ще до того, як в березні Амос Дов Сільвер був затриманий в Україні, ізраїльська прокуратура звинуватила його і ще 26 осіб в організації наркотрафіку, відмиванні грошей та інших злочинах. Арешти проводилися паралельно в Ізраїлі, Україні, Німеччині та США.

Слідство проводилося ізраїльськими правоохоронними органами спільно з колегами з України, США, Німеччини, Румунії, Франції та Нідерландів.

Сільвер – активіст з легалізації марихуани, він заснував мережу Telegrass, яка спеціалізується на збуті наркотиків, насамперед марихуани, через месенджер Telegram. За даними звинувачення, мережа об’єднувала понад 3000 наркодилерів і близько 100 тисяч клієнтів, обсяг збуту становив мільйони доларів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок