<

Відомий драматург вчила лучан писати п’єси

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:57 | 4.09.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Луцьку в рамках дозадзеркальних майстер-класів відбулася зустріч з відомим українським драматургом Недою Нежданою. Участь у заході взяли близько 20 людей.

Про це інформує організатор дійства громадська організація «Імаго».

Зустріч пройшла у суботу, 2 вересня, в арт-просторі «Креативна лабораторія», що на вулиці Винниченка, 67, 6-ому поверсі, 602-ому кабінеті. Формат дійства передбачав дві частини: знайомство з митцем та власне майстер-клас з драматургії.

Неда Неждана розповіла про свої вистави та постановки у різних країнах світу, зокрема, у Білорусі, Польщі, Грузії, Вірменії, Франції, Німеччині, Швеції, США, Австралії.

За словами драматурга, п’єса «Той, що відчиняє двері» у кожній з країн резонує по-різному, в залежності від соціально-політичної ситуації в державі. У п’єсі йдеться про двох жінок, які опинилися замкнені в моргу. Їх постійно доймають дзвінки від невідомих, героїні намагаються зрозуміти що вони означають, висуваючи різні версії:  від містики до ядерної війни, від політичного заколоту до нападу бандитів.

Драматург розповіла, що чимало її робіт стали пророчими і в якійсь мірі передбачили майбутню Революцію Гідності та війну на сході України.

До слова, Неда Неждана запросила усіх присутніх відвідати виставу «Химерна Мессаліна» у Волинському академічному обласному музично-драматичному театр імені Тараса Шевченка, яка створена за мотивами її п’єси. На зустріч прийшла режисер-постановник вистави Світлана Органіста.

Після невеликої перерви на учасників чекало теоритичне заняття. Письменниця розповіла про основи написання та особливості побудови драматичного твору. Після цього усім присутнім роздали білі аркуші паперу та кольорові олівці, кожен з них мав вигадати та намалювати казкового персонажа. Згодом учасники майстер-класу разом з Недою Нежданою придумали власну казку.

Насамкінець організатори зустрічі подарували драматургу футболку з логотипом анімаційного фестивалю «Задзеркалля».

Нагадаємо, фестиваль розпочнеться 9 вересня об 11:00 у Палаці культури м. Луцька, що на вулиці Богдана Хмельницького, 1.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок