<

Відомі волиняни про квотування україномовної музики у радіоефірах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:15 | 10.04.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Міністр культури України В’ячеслав Кириленко виступив із ініціативою щодо квотування україномовної музики у радіоефірах. Музична спільнота України по-різному відреагувала на таку пропозицію. Дехто з музикантів виступив проти, а дехто навпаки радо підтримує таку ініціативу.

Поки цей законопроект очікує рішення українського парламенту, журналісти «Громадського. Волинь» вирішили поцікавитися, як ставляться до такого нововведення волинські експерти, – пише Громадське.Волинь.

Одним із перших волинських музикантів, хто озвучив свою публічну позицію щодо ініціативи Кириленка був джазовий бард піаніст Сергій Шишкін. В коментарі «Громадському. Волинь» він зазначив:

«Це необхідність, яка мало що дає, але вона гарантує той мінімум, нижче якого не можна спускатися. Ті люди, які підписалися, які ніби нічого не знали, то мене просто дивує сама постановка питання. Який же ти український співак, якщо тебе медійники сподвигають виступити проти? Ніби є різниця між 75%, про що вони раптом подумали, і 37%. Сам факт, що вони про це подумали, свідчить на скільки вони українські».

Схожа позиція і в головного музичного редактора ТВО «Радіомовлення» Волинської регіональної дирекції Телекомпанії України Сергія Ткачука:

«Я взагалі б запропонував зробити іншим чином. Збільшити на 100%. Маю на увазі, присутність в ефірі пісень українською мовою українських артистів. Це можливо були б ті рамки, в які потрапили певні люди з радіобізнесу, з шоубізнесу, але жодним чином не постраждав би жоден український виконавець».

Ткачук також зазначає, нині якісної україномовної музики досить багато. Тому, керівництво деяких радіостанції, яке  нарікає на брак подібної музики, свідомо чи несвідомо кривить душею.

Вокаліст гурту «ФлайzZa» Андрій Тимчук теж підтримує думку колег. Тимчук переконаний, що є багато якісної україномовної музики, яка нажаль не потрапляє в радіоефіри. На його думку, прийняття парламентом такої ініціативи змінить ситуацію на краще. Крім цього, музикант наводить приклад квотування франкомовної музики у Франції і ця реформа дала успішні результати.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер