<

Відеофіксація ПДР: за шість годин нарахували штрафів на мільйони

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:36 | 4.07.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Поки в тестовому режимі працюють лише три камери.

Глава МВС Арсен Аваков розповів, що зараз в тестовому режимі працюють лише три камери відеофіксації порушень ПДР, – пише Корреспондент.

За його словами, за шість годин тестового режиму всього на трьох камерах відеофіксації зафіксовано порушень на суму штрафів близько 3 млн грн.

“А якщо цих камер буде 5 тисяч?! Для того щоб був порядок і комфорт на дорогах, доведеться зайнятися самодисципліною – кожному з нас. Будьте уважніші: зовсім скоро буде працювати не пілот – і будуть нараховуватися не умовні штрафи, а реальні – без участі поліцейського. Включаємо самодисципліну”, – написав Аваков у себе у Facebook.

Як повідомлялося, Рада ввела відеофіксацію порушень ПДР ще 14 липня. За відповідне рішення проголосували 267 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Законопроект передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кодексу адміністративного судочинства України та закон України “Про дорожній рух”, згідно з якими буде здійснюватися автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху (ПДР) за допомогою технічних засобів з функціями фото- і відеофіксації.

Також адміністративна відповідальність за порушення ПДР, зафіксовані в автоматичному режимі, будуть нести власники транспортних засобів, незалежно від того, хто скоїв правопорушення.

Розгляд справи про притягнення до відповідальності власника транспортного засобу за порушення ПДР його автомобілем, зафіксовані в автоматичному режимі, буде відбуватися без особи, яку притягнуть до відповідальності, адже за проектом закону, такі справи не повинні розглядатися відкрито (ст. 249).

Згідно з положеннями законопроекту буде збільшений час адміністративного затримання особи з 3 до 24 год. за підозрою працівника органів внутрішніх справ, що особа вчинила правопорушення, за яке передбачається адмінарешт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер