<

Відбулося чергове судове засідання у справі бійця 51-ої бригади Олександра Хваса

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:51 | 23.11.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Відбулося чергове судове засідання у справі бійця 51-ої бригади Олександра Хваса, якого звинувачують у самовільному залишенні частини. Сам військовослужбовець запевняє, що незаконно частину не залишав, та закону не порушував.

Судове засідання відбулося у вівторок, 22 листопада, у Володимир-Волинському міському суді, – пише Громадське.Волинь.

На минулому засіданні військовий прокурор Олександр Левчук звернувся до суду із пропозицією закрити кримінальне провадження у справі бійця 51-ої у зв’язку із зміною обстановки. Проте Хвас відмовився від цієї пропозиції та боротиметься, поки його не виправдають.

На судове засідання з’явилися свідки. Це бійці 51-ої, які служили разом із Хвасом.Вони розповіли суду про те, що Олександр Хвас перебував у військовій частині А2331, що у Володимирі-Волинському, в той період, в який йому «приписують» СЗЧ. 

«На той момент я виконував обов’язки командира дивізіону. Але перед тим, як писати рапорт, мені повинні були подати, згідно статуту, дані або рапорт про відсутність молодшого сержанта Хваса на службі. Якщо я писав рапорт, що молодший сержант Хвас відсутній на службі, значить так воно і було. Але рапорту того я не бачив», – зазначив один із свідків, боєць 51-ої Сергій Маринець.

Боєць Роман Панасюк стверджує, що Хвас перебував у частині та ходив в наряди.

«Він ходив в наряди в парк. В розташуванні ми перебували день-два. Нас відпускали, якщо треба було. Заступаєш в наряд – приїжджаєш, щоб не сидіти в холоді. Телефоном ці питання вирішували», – розповів чоловік.

У свою чергу військовий прокурор Олександ Левчук подав клопотання, у якому просить суд допитати ще двох свідків.

«На сьогоднішньому засіданні вдалося допитати одного свідка обвинувачення, який не пролив світло у цій справі. Також допитали двох свідків захисту, які підтвердили невинуватість Олександра Хваса. Вони розповіли про те, що відбувалося в частині. Що в 14-му та на початку 2015-го року, як сказав один із свідків, у частині був бардак», – зазначив адвокат Василь Нагорний.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер