<

Відбулася година пам’яті, присвячена почесному громадянину Нововолинська Ананію Павловичу Рябченюку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:57 | 16.10.2015 / Новини /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

На таку тему у центральній міській бібліотеці відбулася година пам’яті, присвячена 85-річчю від дня народження почесного громадянина Нововолинська Ананія Павловича Рябченюка.

Директор бібліотеки Світлана Кухарук «перегорнула» сторінки життя неординарної людини-патріота, який через усе життя проніс у серці ідею національної свідомості, керуючись переконаннями, що український народ повинен мати свою державу і бути в ній господарем, –  за матеріалами ЦБС

Майже 7 років Воркути – найцінніша школа знань, університет для юного волинянина, що дав напрямок на весь подальший вік. Почесний громадянин міста прожив усього 66 років, та 40 з них «вінчав славу Нововолинська, який став другою батьківщиною та «назавжди в своє серце заніс».

Вірші Ананія Рябченюка з книг «Біль і спів серця», «Родився, щоб для України жити» та «Живий ланцюг пам’яті» читали бібліотекарі Оксана Микитюк, Ірина Губерук та Оксана Жабровець.

Спогадами про чоловіка, з яким прожила майже 40 років пліч-о-пліч і який був найдорожчою людиною, мудрим порадником, захистом, душевним спокоєм, поділилася Марія Миколаївна. Щодня людських життів торкається її лагідна, щира українська душа. І донині не перестаємо дивуватись, звідки в цієї жінки, якій на життєвій стежці випало так багато випробувань, стільки сили, натхнення зберігати вірність і пам’ять про свого чоловіка.

19 років тому Ананій Павлович відійшов на вічний спочинок, але залишив по собі добру пам’ять, відверту поезію, талановите слово.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер