<

Відбудеться акція протесту у Польщі через смерть українця у витверезнику

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:18 | 4.09.2021 / Новини / , , /
Перегляди
597
/ коментарі 2

Акція під лозунгом «Стоп насиллю! Держава має охороняти, а не вбивати» відбудеться у Вроцлаві 12-го вересня, у неділю. Активісти вимагатимуть покарання винних у смерті молодого українця, який через жорстокі дії поліцейських помер у витверезнику.

Протест буде мирним. Ініціатори запрошують приєднатися українців Вроцлава та інших небайдужих жителів міста, – інформує 24 канал з посиланням на UAinKRAKOW.

Що відомо про акцію протесту

Акцію організовує спільнота “Всі свої Вроцлав” (Wsi swoi Wrocław). Активісти зберуться під Воєводською поліцейською дільницею на вулиці Podwale 31. Подія розпочнеться о 14:00.

“Мирний протест української громади разом з усіма мешканцями Вроцлава проти поліцейського насилля. Тортури та смерть Дмитра Никифоренка у витверезнику — це червона лінія, котру ми не мали перетнути. Хочемо справедливого розслідування, хочемо покарання винних, хочемо клятви, що подібне більше ніколи не трапиться у Вроцлаві, який є нашим домом”, – зазначили організатори.

Про смерть українця в Польщі

25-річний Дмитро Нікіфоренко помер 30 липня. Але інцидент набув публічності 18 серпня. Більше подробиць про цей випадок Gazeta Wyborcza опублікувала 2 вересня.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Березня, Субота
29 Березня, П’ятниця