<

Вітання голови облдержадміністрації з нагоди Дня Конституції України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:36 | 28.06.2015 / Новини /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Дорогі волиняни! Прийміть щирі вітання з нагоди важливого державного свята – Дня Конституції України.

Прийнятий 19 років тому основний закон України втілив досягнення вітчизняної й світової науки та практики конституційного будівництва, викристалізував національну ідею, відобразив ментальність, волю та прагнення українського народу до власної національної державності. Прийняття Конституції остаточно закріпило статус України як суверенної, незалежної, демократичної, правової держави, сприяло підвищенню її легітимного статусу в світі.

Ухвалення цього політико-правового документа стало результатом важкої багатолітньої роботи, гострих дискусій та обговорень. Сьогодні ми можемо з впевненістю констатувати – Конституція України у своїх ключових положеннях пройшла випробування часом. Вона визнана однією з найбільш демократичних у світі, а стрижнем її оцінок безумовно є визнання соціальних цінностей. Основний закон визначив стратегічні вектори усієї державної політики, в центрі якої стоїть людина, її честь та гідність, недоторканість та безпека, громадянські права і свободи.

28 червня 1996 року у Верховній Раді України переміг політичний компроміс, мудрість і домінанта національних інтересів. Однак, із прийняттям Основного Закону України процес конституційного становлення не завершився. Реалії суспільного розвитку спонукають нас до розуміння, що Конституція України все ж не є досконалим правовим документом. Наповнення її реальним змістом та забезпечення дієвості – актуальне завдання сучасності.

Нині Україна, яка стоїть на порозі входження у європейське співтовариство, потребує істотних змін функцій і повноважень інститутів влади, аби вони набули рис справжнього народовладдя. Маючи великий кредит довіри виборців, влада повинна своєю ефективною діяльністю відповідати вимогам сьогодення. Ратифікувавши Європейську хартію місцевого самоврядування, наша країна узяла на себе зобов’язання надати місцевим громадам реальну можливість самостійно вирішувати державні справи на місцях. Саме тому в державі розпочато процес децентралізації влади та реалізація адміністративно-територіальної реформи, ведеться активна робота щодо об’єднання територіальних громад. І це – серйозний імпульс розвитку країни, реальний механізм дії замість декларації.

Переконаний, що реформи, впроваджені у всі сфери життєдіяльності суспільства, а також внесення змін до Конституції України будуть працювати на благо народу, держави і кожної людини, підносити їх авторитет і гарантувати політичні, економічні, соціальні та культурні права й свободи.

Для цього усім нам, українцям, потрібні мудрість, відповідальність, активна громадська позиція і відсторонення від дріб’язкових амбіцій. То ж хай кожному з нас вистачить витримки, мужності, сили духу і патріотизму для того, аби розвивати нашу країну, зберегти мир і суспільну злагоду.

Бажаю вам, дорогі волиняни, міцного здоров’я і щастя, родинного затишку і добра, впевненості у світлому і мирному майбутньому України!

З повагою, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.




один коментар
  1. Порошенко дав орден Охендовському – голові ЦВК , який представляв регіоналів у комісії, який просив хабар у $ 1 млн за «правильний» підрахунок голосів на виборах ,є відео. А ви розказуєте про вищі матерії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця