<

Закинуте будівництво у Нововолинську перетворилось на наркопритон

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:00 | 26.04.2015 / Новини /
Перегляди
71
/ коментарів 15

Закинуті приміщення міста із вільним до них доступом часто служать притулком для наркоманів. Так сталося з давно забутим будинком на 5-му мікрорайоні у Нововолинську.

Аби подивитись на ситуацію власними очима, наш кореспондент “БУГу” вирушив на огляд. Будинок, який мав би бути дитячим садком став небезпечний для дітей, окрім того, що він перетворився на звалище, тут популярне місце для наркоманів. Кожна кімната заповнена використаними шприцами, всюди валяються баночками з “водою для ін’єкцій”. Небезпека зростає ще тому, що не рідко, діти, котрі гуляють біля дому, можуть легко зайти у такі закинуті будинки.

_MG_2838-39
_MG_2839-40
_MG_2841-42
_MG_2808-9
_MG_2809-10
_MG_2810-11
_MG_2811-12
_MG_2812-13
_MG_2813-14
_MG_2814-15
_MG_2816-17
_MG_2820-21
_MG_2821-22
_MG_2822-23
_MG_2823-24
_MG_2824-25
_MG_2826-27
_MG_2831-32
_MG_2832-33
_MG_2835-36

Кожного дня, сотні нововолинців, які проживають на 5-му мікрорайоні, можуть спостерігати за тим, як тут все більше і більше ошивається підозрілих осіб.

_MG_2818-19
_MG_2829-30

Постає питання: як же запобігти поширенню наркоманії? Виходу немає? Жителям цього району дуже боляче спостерігати таку картину – бездіяльність влади, купа сміття, алкоголізм та наркоманія. І все це біля житлових багатоквартирних будинків молодого міста Нововолинськ.

Альтернативою є спорт. Наприклад: біля покинутого будівництва знаходиться спортивний майданчик, який збудував один з кандидатів виборчих перегонів у 2012 році.

Щоб молодь Нововолинська могла обрати спорт та здоровий спосіб життя, а не наркотики потрібно за майданчиком доглядати.

_MG_2802-3
_MG_2803-4
_MG_2805-6
_MG_2807-8

Та виходить, що можновладцям байдуже до проблем молоді, саме тому і досі, спортмайданчик не взятий на баланс міста. Доглядати його ніхто не береться! Купи сміття приваблюють тільки любителів алкоголю! Замість того, щоб прибрати, облаштувати та обгородити майданчик для спорту, нашій владі мабуть зручніше його ігнорувати, і тим самим сприяти поширенню алкоголізму та наркоманії.




коментарів: 15
  1. Для того, щоб молодь вибрала спорт, потрібно, щоб вона цього захотіла. І ніякі майданчики цьому не сприятимуть. Біля будинку, де я проживаю, немає жодного майдначика, але мій син ходить займатися на стадіон, їздить на змагання і займає призові місця. Так само немає танцювального майданчика. Та він шість років займається танцями, має більше двадцяти медалів, 2 кубки, грамоти, і одне з перших місць у турнірі, який відбувся у Ялті в 2010 році. Шановні бужани, якщо вже і критикуєте владу, то не потрібно її обвинувачувати у всіх смертих гріхах. За кожну дитину відповідають її батьки – у першу чергу. І, навіть, якби було кілька майданчиків на кожній вулиці, якщо немає бажання у дитини займатися спортом, їх наявність нікому не допоможе.

  2. Якщо мені пам’ять не зраджує, саме цей садочок був проданий міською владою одному крутому дядьку, який нині проживає у Луцьку. За дуже і дуже смішну суму. Я можу, звичайно, назвати прізвище власника і кошти за які місцева влада віддала йому це приміщення. Проте, не буду. Попотійте самі. А для вас, пані Жанно, скажу: походіть по 5,6,15 М-нах і подивіться на довгобуди, які руйнуються а заростають лісом. Можливо, тоді зміните думку про міську владу.

  3. Пане Анатоль, я живу у Володимирі-Волинському і там працюю. Мені немає чого ходити по довгобудах У матеріалі іде мова не тільки про них, а й про заняття спортом дітей. У нашому місті також був довгобуд у парку, та хто хотів займатися спортом, той і займався, а не лазив по смітниках. І ще: багато моїх знайомих і приятелів з хороших сімей, які не лазили по довгобудах. стали наркоманами.

    • Пане Орест! Ми із Вами у нерівних умовах. Ви хоча б раз тримали у руках “Закон України про місцеве самоврядування”? А Конституцію України? Ні? Тоді я відкрию вам одну страшну “таємницю”: Згідно всіх цих державних документів, за все у Нововолинську відповідає місцева влада. І міський голова. Навіть, передабчена за їхню бездіяльність, кримінальна відповідальність. Як вважаєте, до кого я повинен апелювати? До Вас? Я навіть, не знаю хто ви, на відміну від Жанни, яка очевидно, дуже смілива жінка і пише під своїм справжнім прізвищем. Що викликає пошану. Тоді, підіть Оресте, на садочківський довгобуд і поприбирайте там сміття та шприци. Поставте на вікна грати своїм коштом і охорону. Загородіть отой срач двометровим парканом. Саме це повинна була зробити міська влада на чолі із нашим довгограючим і “улюбленим” феодальним вождиком.

      • Не знаю дописувача Анатоля особисто, але думаю, що то є ще молодий хлопець. Так ось,Анатольчику, хутко вдягай кєди та мерщій займатися спортом, щоб різні дурниці не лізли тобі в голову

  4. І ще хотілося б додати до теми алкоголізму і наркоманії. Я не знаю чому автор статті акцентував це питання до влади? Чогось сплутав спорт з новобудовами? Чи можна подумати, якби їх (новобудов) не було, то наркоманів чи алкоголіків менше стало. Сьогодні стільки можливостей себе реалізувати, було б бажання. У час, коли іде війна, багато людей волонтерить, багато ідуть у добрвольці і захищають країну, інші думають і роблять все можливе, щоб нагодувати сім’ю, хтось відкриває свою справу, хтось просто бере віник і робить двір, у якому живе, чистим, не чекаючи поки влада це робитиме. Чи влада (не тільки Нововолинська) винна у тому, що сміття люди викидають на узбіччя, чи може влада винна, що дитина стає наркоманом чи горілку хлеще? Чи це питання швидше за все до батьків, які займаються вихованням свого чада? Свиня, як захоче, то знайде болото.Чому одні ідуть вугілля добувати, а інші беруться за чарку і шприц? Бо багато новобудов? Маячня!

  5. Стаття правильна. Нарешті хтось звертає увагу на молодь. Знаю , що нашій владі наплювати. Бо якби було по- іншому, то напевно, хоч трохи , але б робили в напрямку пропаганди ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ! Тільки дякуючи благодійній роботі Працівників Церкви Ковчег залежні люди мають шанс вилікуватись. Низько вклоняюсь перед “Ковчег” . Так треба займатись спортом, танцями, співом та іншим, але треба ще й рекламувати це і вкладати гроші в нашу молодь, агітувати ходити в церкву, молитись за них.

  6. все ви пані Жанна правильно пишете про спорт і новобудови, але є одне але, поки мій чоловін на сході захищає нашу країну, моя 9-літня донька проходить кожен день біля цих “новобудов” і при чому тут влада??? як завжди ні при чому, це ж моя проблема, що чоловік на сході а дитина мусить ходити сама біля тих схронів для наркоманів, ну пробачте що вона не займається спортом і що не може сама за себе постояти

  7. Пані патріотко,при всій повазі до Вас і Вашого чоловіка, який сьогодні не дає ворогу можливості порушити наш мирний сон. Скажу, що не один ваш чоловік знаходиться на війні.І, навіть, якби він там не був, то чи стояв би він біля недобудованого будинку щодень, коли ваша дитина іде до школи? І чи тільки ваша дитина одна ходить попід стінами цієї забудови? І чи тільки один рік вона там стоїть? І навіть коли загратують вікна і двері, де гарантія того, що наркомани не будуть колотися біля неї. Про випивох я мовчу. Бо вони можуть і у центрі міста “розчавити” пляху. Сьогодні небезбека чатує на кожного з нас на кожному кроці. То п’яний чи просто мажорний водій може наїхати на пішому переході, то просто можемо спіткнутися і зламати ногу. Один Господь може знати, що і де станеться з нами. І для чого ото писати про неможливість дев’ятирічної дитини постояти за себе? Маячня та й годі! Наскільки я знаю, отримати по голові можна і ввечері здорому чоловіку. Коли не можна добитися від влади елементарного: загратувати вікна та забити двері, потрібно вирішувати це питання іншим чином: зібратися громадою і зробити це самотужки. Не одна ж ваша дитина ходить попід стінами цієї новобудови. Та й не вночі.А вранці люди ідуть на роботу.

    • Ну Вас послухати, то взагалі краще не жити, а тільки ховатися від небезпеки при чому нічого не роблячи. Та і взагалі якось нечемно чужу думку називати маячнею.А громадою що ви пропонуєте зробити? стати і розібрати по цеглинах ці новобудови?

  8. О!Не треба бути Нострадамусом, щоб не зрозуміти, хто задав це питання пану Анатолю! Він відповість на нього. Не сумніваюсь. Та й не ховається він за “гість”. А той, хто його задав, і досі підгавкує вже і на цьому сайті. Не набридло гавкати?

  9. Це вас послухати, патріотко, і виходить, що потрібно або дочекатися чоловіка (дай Бог, щоб повертався швидше живим і неушкодженим), і тоді водити дитину у школу. Або зовсім не ходити туди, поки будинок буде стояти недобудованим. І як вона до цього дня ходила попід вікнами цього захаращеного будинка? Та й ініш діти також? І якщо ви уважно прочитаєте мій коментарій, то тоді не будете писати про те, що “Не жити, а тільки ховатися від небезпеки, нічого не роблячи”. Бо там чітко написано: “загратувати вікна та забити двері, потрібно вирішувати це питання іншим чином: зібратися громадою і зробити це самотужки”. А ще є провоохоронні органи, до яких давно можна було звернутися з питанням, щоб зайнялись цим притоном. І якщо у них є випадки нападів на людей приблудами з новобудови, то шансів на те, що вони змушені будуть відреагувати на колективні звернення мешканців, значно зростають. І останнє: можете розбирати по цеглині. Та чи не відповідатимете за нищення державного або приватного майна? Як бачите, варіанти є.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер