<

Від сьогодні підприємці можуть викинути усі свої печатки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:16 | 19.07.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У середу, 19-го липня в Україні набув чинності закон № 1982 VIII про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами-підприємцями.

Документ передбачає скасування обов’язкового використання печатки у бізнесі. Очікується, що його впровадження допоможе Україні піднятися у рейтингу Doing Business на два пункти. Закон вносить зміни у низку законодавчих актів, вилучаючи згадки про обов’язкове використання печатки, – повідомляє Експрес-онлайн.

Коли він набере чинності, документи вважатимуться достовірними за умови підпису уповноваженої на це особи. Окрім того, передбачається штраф від 850 до 1700 грн за вимагання посадовцем документу із відбитком печатки чи нотаріального засвідченння (останнє – в разі, якщо це не передбачено законодавством).

Автори законодавчої ініціативи додали у пояснювальній записці до законопроекту при подачі до Ради, що три роки тому було впроваджено перехід від обов’язкового до добровільного використання печаток у бізнесі, що спричинило багато плутанини. Не у всіх законодавчих актах замінили норму про обов’язковість використання печатки, а іноді прописували обов’язкове використання печатки, якщо вона є, а не в разі ухвалення відповідного рішення підприємством. Таким чином, підприємцям складно було зрозуміти, коли печатка потрібна, а коли – ні, і це не заважало посадовцям вимагати документи саме з відтиском печатки.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла цей закон в цілому 23-го березня 2017 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа