<

Від пожеж в Австралії загинуло близько 1,25 мільярда тварин – WWF

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:29 | 10.01.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За оцінками австралійської філії Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), внаслідок пожеж в Австралії могли загинути близько 1,25 мільярда тварин.

Про це інформує Українська правда з посиланням на заяву генерального директора WWF-Австралія Дермота О’Гормана від 7-го січня.

“За оцінкою WWF-Австралія, приблизно 1,25 мільярда тварин могли загинути прямо або опосередковано внаслідок пожеж, що спалили 8,4 мільйона гектарів по всій Австралії (еквівалентно площі всієї країни Австрії)”, – сказав він.

Відзначається, що серед загиблих тварин – тисячі коал на північному узбережжі штату Новий Південний Уельс, а також кенгуру, какаду та інші.

WWF відзначає, що на відновлення постраждалих лісів можуть піти десятиліття, а деякі види тварин можуть опинитися на межі вимирання.

Водночас еколог Сіднейського університету Кріс Дікмен у коментарі HuffPost також заявив, що внаслідок пожеж в Австралії міг загинути понад мільярд тварин.

За словами Дікмена, “без жодних сумнівів”, втрати перевищили 1 мільярд тварин.

Нагадаємо, з початку пожеж в Австралії у вересні загинули більше 2-х десятків людей.

Десятки тисяч будинків у штатах Новий Південний Уельс і Вікторія знеструмлені. За минулий тиждень тисячі людей були евакуйовані з прибережних міст.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Україна готова направити на допомогу Австралії близько 200 спеціально підготовлених рятувальників ДСНС.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер