<

Від початку місяця з чотирьох областей евакуювали майже 35 тисяч людей – Верещук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:24 | 26.08.2022 / Новини / , /
Перегляди
36
/ Коментарі відсутні

З 1-го серпня з чотирьох областей евакуювали майже 35 тисяч людей, 10 тисяч з них – діти.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказала віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, – передає Укрінформ.

“З 1 серпня майже 35 тисяч людей вже евакуювалися з Херсонської, Донецької, Запорізької, Луганської областей. І що найважливіше – майже 10 тисяч з цієї кількості це діти”, – зазначила Верещук.

Вона зауважила, що зараз евакуацію, особливо маломобільних, сімей з дітьми, допомагають проводити як працівники ДСНС, так і військові, зокрема на тих територіях, де йдуть бойові дії.

За її словами, є люди, сім’ї з дітьми, які категорично відмовляються виїжджати. Вони мають підписати відповідну форму, що усвідомлюють всі ризики, якщо вчасно не евакуюються.

“Це стосується повнолітніх. Але коли ми говоримо про дітей, є статусні діти, у різних формах виховання, наприклад, дитячі будинки сімейного типу, чи сімейне виховання, держава дбає про таких дітей. І ми будемо змушувати, спонукати таких опікунів, вихователів виїжджати обов’язково. Ми маємо врятувати цих дітей”, – сказала Верещук.

Зокрема, за її словами, обов’язкова евакуація проводиться у Донецькій області. У разі відмови опікунів від евакуації може бути застосований механізм позбавлення їх опікунства. Але поки таких випадків не було.

Верещук додала, що інформація з приводу виплат і допомоги евакуйованим громадянам є на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерства соціальної політики, міжнародних та волонтерських організацій. Також з цих питань можна звернутися на гарячу лінію 15-48.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок