<

Від переохолодження цього року померли десять мешканців області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:30 | 22.01.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

10 мешканців області померли від переохолодження цього року. А в 99,9% випадках травмувалися люди, які перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Таку невтішну статистику отримали працівники управління охорони здоров’я облдержадміністрації, які проаналізували ситуацію щодо звернень до лікувальних закладів Волині.

Про це повідомили у відділі формаційної політики облдержадміністрації.

Нині ж, під час черговогозасіданні антикризового енергетичного штабу, що традиційно відбувається під керівництвом голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації

Ігор Ващенюк ознайомив учасників зустрічі з результатами проведеного моніторингу.

– За 22 дні січня у нас є 241 звернення. Для порівняння, в грудні 2015 року було 219. Однак той місяць був менш складним щодо погодних умов. Маємо 17 звернень із обмороженнями та переохолодженнями. За грудень 2015 року – таких всього 5, – повідомив Ігор Степанович.

Щодо кількості летальних випадків у попередні роки, то у 2014-му зафіксували 31, у 2015-му – 37 осіб замерзло на смерть, а за три тижні січня 2016-го – 10 чоловік, 5 із яких загинули на вулиці та 5 – у приміщенні.

Як би не було прикро констатувати, одначе більшість випадків – результат надмірного вживання алкоголю. Відтак, наголосив Ігор Ващенюк, думка, що побутує серед населення, мовляв, алкоголь допомагає зігрітися за холодної погоди – міф. Навпаки – людина у стані алкогольного сп’яніння просто не відчуває холоду. А розширення судин внаслідок надмірної кількості спожитого алкоголю призводить до втрати тепла в організмі. На додаток до цього, переохолодження і без алкоголю дещо притупляє емоції та настороженість.

– Найкращий профілактичний засіб – особиста безпека, – наголосив начальник управління охорони здоров’я та порадив у сильні морози зайвий раз не виходити на вулицю й лишатися в домівках, уникати прогулянок на великі відстані тощо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа