<

З початку року 15 волинян отруїлися грибами. Двоє дорослих і одна дитина померли

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:12 | 17.09.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

За пройдений період поточного року в області від  отруєнь грибами потерпіли 15 волинян, з них  5 дітей. Двоє дорослих і одна дитина померли.  У минулому році за аналогічний період захворіло 9 осіб, з них 4 дітей.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Найчастіше потерпілі пов’язують захворювання із вживанням сироїжок, печериць, лисичок. Зареєстровані також випадки отруєнь спричинені вживанням дощовиків та інших умовно придатних грибів.

Найбільше  потерпіли від отруєнь грибами  мешканці Ковельщини׃  зареєстрували 2 групових випадки, при яких захворіло  6 осіб. Останній  випадок  трапився 10 вересня, коли шестеро дітей ромської національності самостійно назбирали та приготували  смажені  умовнопридатні  гриби «кури». За добу після  вживання  появились  симптоми отруєння (блювота, слабкість, пронос), четверо дітей госпіталізували до лікувального закладу. На сьогодні  хлопчик 2004 року народження помер, інші діти продовжують лікування.   В  Горохівському районі  захворіли 4 дорослих та одна дитина, в Луцькому районі  — 3 дорослих, з них двоє померли.

Медики наголошують про небезпеку від вживання грибів сумнівної якості, невідомих видів, умовно придатних. При виникненні ознак отруєння (погане самопочуття, слабкість, болі в шлунку, нудота тощо)  необхідно негайно звертатись за медичною допомогою, не займатись самолікуванням.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер