<

Вершкове масло і згущене молоко визнали найбільш фальсифікованими продуктами в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:47 | 18.01.2019 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

В Україні найчастіше підробляють вершкове масло і згущене молоко, замінюючи в них молочний жир на рослинний, варену ковбасу і сосиски, замінюючи м’ясо соєю, а також сири.

Про це повідомив голова Правління “Науково-дослідного Центру Незалежних Споживчих Експертиз ТЕСТ” Валентин Безрукий у коментарі кореспонденту УНН.

“Вершкове масло – це один з найбільш фальсифікованих продуктів, тому що найбільш фальсифікований продукт – це згущене молоко”, – зазначив експерт.

За його словами, на сьогодні на ринку практично не залишилося натурального згущеного молока через прагнення виробників здешевити виробництво і зробити рентабельний продукт, оскільки молочний жир – досить дорогий компонент молочних продуктів, відповідно, більш високожирні продукти фальсифікуються частіше. 

У той же час, звичайне молоко – як однокомпонентний продукт – Не фальсифікують, не було зафіксовано випадків фальсифікату в йогуртах, мало фальсифікату серед представленої на ринку сметани, проте кефір часто не є таким через відсутність кефірних дріжджів. Під виглядом кефіру, як уточни експерт, в Україні все частіше продають звичайний йогурт. 

Серед ковбасних виробів експерт виділив варену ковбасу і сосиски, технологія виготовлення яких дозволяє масово замінювати м’ясо в продукті іншим, більш дешевим, сировиною, без шкоди смаковими якостями.

Крім того, за його словами, досить часто фальсифікуються тверді сири – включаючи ті, що продаються в великих супермаркетах. “Є ряд виробників, які просто на цьому (на виробництві фальсифікату – ред.) спеціалізуються”, – уточнив В. Безрукий. При цьому він додав, що більш дорогі сорти сиру фальсифікуються частіше, ніж дешевші – такі, як, наприклад, моцарелла.

При цьому він пояснив, що чим складніше продукт і чим більше в його складі компонентів, тим легше його фальсифікувати. Наприклад, більш висококласне м’ясо замінити більш нізкоклассним або взагалі – м’ясом іншої тварини. Крім того, більш доцільно для виробника фальсифікувати ті продукти, у яких компоненти дорожчі, проте які користуються щоденним попитом, – це, в основному, молочні продукти. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер