<

Верховна Рада проголосувала за відставку Гончарука

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:21 | 4.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
3
/ коментарі 3

4-го березня Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра.

“За” проголосували 353 народних депутати. Відставка Гончарука автоматично тягне за собою відставку всього уряду, – передає УП.

Серед українських прем’єрів Гончарук протримався на посаді найменше – 6 місяців.

Президент Володимир Зеленський, виступаючи у Верховній Раді, заявив, що уряд Олексія Гончарука має досягнення, але не зміг впоратися із поставленими завданнями.

Сам Гончарук заявив, що шість місяців занадто маленький термін для оцінки уряду.

Заява про відставку Гончарука з’явилася у парламенті напередодні.

Президент Зеленський кілька годин тому на засіданні фракції “Слуг народу” вже представив кандидатуру нового очільника уряду. Денис Шмигаль нині – віце-прем’єр та міністр розвитку громад та територій.

Нагадаємо:

  • Верховна Рада 9 скликання проголосувала за призначення прем’єр-міністром Олексія Гончарука на своєму першому засіданні 29 серпня.
  • На Банкову його привів Андрій Богдан, який очолив Офіс президента. Справи прем’єра різко погіршились, коли у кріслі глави ОП Богдана змінив Андрій Єрмак.
  • Гончарук також став жертвою “зливу”. У мережу виклали аудіозаписи нібито з його наради. На одній з них голос, схожий на прем’єра, визнає, що не компетентний в економічних питаннях. Також каже, що у президента Зеленського “примітивне розуміння економічних процесів”.
  • Гончарук у січні навіть прийшов до Ради і заявив, що подав президенту заяву про відставку. Пізніше Офіс президента оприлюднив відео, на якому Зеленський розмовляє з Гончаруком і погоджується “дати йому другий шанс”.
  • Водночас зараз до останнього Гончарук заперечував, що подасть у відставку.




коментарів: 3
    • Бо то їхній колєга засланий був як і більшість міністрів,Педро ж самоката в синка забрав і Льошкі передав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця