<

Верховна Рада повернула Україну в ПАРЄ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:52 | 17.01.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Верховна Рада проголосувала за постанову про участь української делегації в січневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це заявила глава делегації Єлизавета Ясько на своїй сторінці у фейсбук, – передає Європейська правда.

“Ми їдемо до Страсбурга, щоб боротися за Україну. Дякую всім, хто підтримав парламентську дипломатію”, – написала Ясько.

Відомо, що у червні 2018 року ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка дозволила російській делегації (яка в 2014 році була позбавлена ​​права голосу в асамблеї через анексію Криму) повернутися в ПАРЄ.

На осінній сесії керівництво Ради офіційно не представило в секретаріат ПАРЄ списку нової делегації для затвердження її повноважень – на знак протесту проти повернення делегації РФ в асамблею.

Зараз делегація РФ бере участь в роботі ПАРЄ без будь-яких обмежень. У грудні Венеціанська комісія розглянула прохання регламентного комітету ПАРЄ роз’яснити статус депутатів Держдуми РФ, обраних з урахуванням голосів громадян анексованого Криму.

“Венеціанка” визнала, що ПАРЄ не зобов’язана відмовляти у визнанні повноважень депутатів з держави-члена РЄ, яка анексувала частину іншої держави.

Найближча сесія ПАРЄ розпочнеться 27-го січня в Страсбурзі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер