<

Верховна Рада відповіла польському Сейму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:27 | 8.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Верховна рада ухвалила постанову про вшанування жертв геноциду щодо польського населення. За цю постанову проголосувало 247 народних депутатів.

Ця заява Верховної Ради України стала відповіддю на визнання дій українських націоналістів на Волині польським парламентом геноцидом польсокого народу, – повідомляє 24.

У заяві йдеться, що Верховна рада України з жалем та розчаруванням сприйняла рішення Сенату та Сейму Польщі щодо вшанування пам’яті жертв геноциду на Волині під час Другої світової війни, – заяву зачитала заступниця спікера парламенту Оксана Сироїд.

Верховна Рада вважає, що в ухвалі польських колег дана юридично некоректне трактування трагічної сторінки українсько-польської історії.

Наші країни пройшли крізь приклади спільної історичної боротьби за свободу та криваві протистояння одна проти одної. Парламент України заявляє, що потрібно з повагою і належною турботою вшановувати пам’ять жертв з обох держав. Україна і Польща протягом попередніх десятиліть зробили багато для взаємного прощення та припинення,
– йдеться у зверненні українського парламенту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер