<

Верховна Рада відмовилася вносити зміни до “закону Савченко”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:18 | 13.04.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
Депутати провалили голосування за законопроект в цілому, а також відмовилися повертати його на повторне друге читання.

Верховна Рада відхилила законопроект №5259 про внесення змін до статті 72 Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування строку попереднього ув’язнення (зміни до так званого “закону Савченко”). За відповідне рішення проголосували  депутатів, – повідомляє Тиждень.

Депутатам не вистачило голосів для прийняття законопроекту в другому читанні (209 за при необхідних 225), також вони не підтримали пропозицію повернутися до голосування (217 за) і відправити законопроект на повторне друге читання (217 за). Таким чином законопроект вважається відхиленим.

Законопроект був прийнятий у першому читанні 23 лютого. Він пропонував застосовувати норму закону про зарахування одного дня попереднього ув’язнення як двох днів в термін основного покарання не застосовується до засуджених за тяжкі та особливо тяжкі злочини, а також до рецидивістів.

Нагадаємо, закон про зарахування одного дня попереднього ув’язнення як двох днів в термін основного покарання (“закон Савченко”) вступив в силу в грудні 2015 року.

Мін’юст та МВС розробили законопроект про внесення змін до «закону Савченко» і внесли його до Верховної Ради. Генпрокурор Юрій Луценко запропонував змінити закон у частині, яка стосується тяжких злочинів. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що Кабінет Міністрів найближчим часом ініціює скасування або зміну закону. Водночас сама Надія Савченко (співавтор) вважає цей закон правильним і не підтримує ініціатив про його зміну.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер