<

Верховна Рада ухвалила останній з “безвізових” законів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:51 | 15.03.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Скандальний закон про електронне декларування погодили з поправками Порошенка.

Верховна Рада України ухвалила останній з “безвізового” пакета закон про електронне декларування (№3755), – пише Корреспондент.

Раніше скандальний документ, через який міг зірватися безвізовий режим України з ЄС, ветував президент Порошенко. Глава держави вніс свої поправки до “євроінтеграційного” закону.

В Адміністрації президента України (АП) повідомляли про те, що пропозиції, розроблені АП і громадянською спільнотою, підтримав Євросоюз.

Зокрема, згідно з пропозиціями президента:

1) Передбачене введення електронного декларування вже у 2016 році, починаючи з вищих посадових осіб, суддів і прокурорів.

2) Кримінальна відповідальність за недостовірні відомості у деклараціях вводиться у 2016 році, як передбачалося раніше. Одночасно сама відповідальність ослаблена – вона настає, коли сума невідповідності перевищує 250 мінімальних заробітних плат (м.з.п.), тобто понад 300 тис. грн. Передбачаються альтернативні ув’язненню санкції.

3) Передбачене введення адміністративної відповідальності за недостовірні відомості в декларації на суму від 100 до 250 м.з.п., тобто понад 140 тис. грн.

4) Визначення членів сім’ї декларанта залишається без змін.

5) Для цінного рухомого майна межі декларування збільшені з 50 до 100 м.з.п., а для витрат – до 50 м.з.п.

6) Вилучена вимога зазначати контрагентів в операціях декларанта. При цьому на запит НАЗК декларант повинен обов’язково їх назвати.

7) Визначений порядок виправлення декларації: “протягом семи днів після подання декларації суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію”.

8) Визначений обов’язок НАЗК проводити перевірку декларації “на підставі інформації, отриманої від фізичних і юридичних осіб, із засобів масової інформації та інших джерел, про можливе зазначення в декларації недостовірних відомостей”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер