<

Верховна Рада суттєво знизила акциз на розмитнення автомобілів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:28 | 31.05.2016 / Новини /
Перегляди
3
/ коментарі 4

Верховна Рада України прийняла у другому читанні і загалом законопроект, яким тимчасово, до 31 грудня 2018 року, значно знижуються ставки акцизного збору на вживані легкові автомобілі, зокрема, з метою мінімізації використання схем “тимчасового ввезення” для ухилення від сплати податків.

За відповідний законопроект у вівторок проголосували 237 народних депутатів.

Як повідомлялося, в пояснювальній записці до законопроекту №3251, авторами якого є близько 100 народних депутатів, зазначалося, що на тлі девальвації національної валюти і падіння купівельної спроможності населення значно знизився продаж автотранспортних засобів, що призводить до скорочення робочих місць як у виробництві, так і в продажах авто і зниження надходжень до бюджету.

“Споживачі не можуть купувати нові імпортні авто через їхню високу вартість у гривні, а старі імпортні – через високі ставки акцизного збору, що робить їхню ціну неконкурентоспроможною”, – наголошується в пояснювальній записці, передає «Інтерфакс-Україна»




коментарів: 4
  1. 1. Не застосовуються для легкових автомобілів, якщо вони: вироблені до 1 січня 2010 року;
    2. Закон не підписано Президентом.

  2. А ті ,що вироблені після 2010 теж будуть не покишені.А заможні будуть платити малий акциз.

  3. Та хай, хоч щось роблять. на сьогодні мою машину щоб розмитнити треба пів мільйона. а в польщі пригнане авто з німеччини розмитнується за 200 злотих. Шановні депутати такими темпами ви в Європу будети йти ще 20 років. Позорище.

  4. Зміни починай з себе. Не будь байдужим! :

    Є такі люди, яким Все Погано. Щоб ти не робив- все погано. :) Думаю, цей закон знизить ціну на Авто. Відповідно покращить якість та безпеку вживаних автомобілів. Тобто за ті самі гроші можна буде придбати кращий транспортний засіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер