<

Верховна Рада розширила пільги чорнобильцям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:17 | 22.04.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

В Україні 26-го квітня відзначають 31-у річницю з дня аварії на Чорнобильській АЕС. До цієї дати Верховна Рада приготувала для пільговиків два нововведення. Внесено зміни до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Отримувати пенсію у зв’язку з втратою годувальника можна без необхідності встановлення причинного зв’язку смерті з Чорнобильською катастрофою, – повідомляє На Пенсии.

Тепер, відповідно до статті 54 зазначеного Закону, дружинам (чоловікам) померлих осіб, з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорія 1), не доведеться за допомогою медичних документів доводити родинний зв’язок. Адже в пенсійну справу за життя постраждалої особи вже внесена довідка медико-соціальної експертної комісії про визнання інвалідом внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Відновлено право на виплату щорічної допомоги на оздоровлення дітям-чорнобильцям, яке скасували в 2016 році.

Відповідну зміну внесено в статті 48 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”. Тепер допомогу на оздоровлення знову отримають діти, які втратили в результаті Чорнобильської катастрофи одного з батьків, і евакуйовані із зони відчуження в 1986 році. Розмір допомоги на сьогоднішній день становить 75 гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер