<

Верховна рада підтримала звільнення Венедіктової та Баканова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 19.07.2022 / Новини / , /
Перегляди
22
/ 1 коментар

Верховна Рада проголосувала за звільнення Івана Баканова з посади голови Служби безпеки України.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у телеграмі.

“Парламент звільнив Івана Баканова з посади голови СБУ. В залі його не було. Розгляд був достатньо формальним”, – йдеться у повідомленні.

За проголосували 265 депутатів. Железняк зазначає, що питання призначення нового голови СБУ на нинішнє засідання не виносили.

Як свідчить фото, голоси за дали 203 представники “Слуги народу”, 11 “Батьківщини”, двоє нардепів з “Платформи за життя та мир” (колишня ОПЗЖ), група “За майбутнє” – 12 осіб, 17 представників “Довіри”, 11 – “Відновлення України” та 9 позафракційних. “Євросолідарність” не голосувала.

Крім того, Верховна Рада підтримала подання президента Володимира Зеленського про звільнення Ірини Венедіктової з посади генерального прокурора України.

«Рада підтримала звільнення Ірини Венедіктової як Генпрокурора України. Вона була присутня на засіданні. Звільнення відбулося з обговоренням. Як і на Комітеті, гучних заяв або звинувачень не було», – написав він у телеграмі.

За даними Железняка, подання підтримали 264 народні депутати

Також про звільнення Венедіктової повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. При цьому він зауважив, що Ірина Венедіктова залишається в команді.

«Її досвід послужить державі на новому місці, яке потребує посилення фаховими менеджерами та правниками. Чекаємо новин про кадрові призначення на дипломатичному фронті й дякуємо за роботу», – додав Арахамія.

Нагадаємо: Зеленський відсторонив генпрокурорку Венедіктову та усунув голову СБУ Баканова




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок