<

Великобританія доставила в Україну військове озброєння

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 19.01.2022 / Новини / /
Перегляди
476
/ коментарі 3

До України прибула партія міжнародної технічної допомоги від Великої Британії Збройним Силам України – протитанкові засоби.

Заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко заявив, що надані засоби зміцнюватимуть оборонні спроможності України і будуть використані виключно з оборонною метою, повідомляє Міністерство оборони України

«Безперечно, це зміцнюватиме наші війська, це посилить наші оборонні спроможності.

І я хочу підкреслити, що ця допомога буде використана виключно з оборонною метою, для захисту наших військ, для захисту критичної інфраструктури, і для захисту мирного населення, від будь-яких проявів, будь-яких дій, які зможуть призвести до ескалації», – повідомив Петренко.

Заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції подякував народові та уряду Великої Британії за надану підтримку та висловив сподівання щодо подальшої співпраці.

Як зазначають, 17-го січня міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес під час виступу в Палаті громад британського парламенту заявив, що Велика Британія поставить Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь.

«Ми ухвалили рішення про постачання Україні легких протитанкових систем оборонної зброї», ‒ сказав Воллес, додавши, що «вони не є стратегічною зброєю і не становлять загрози для Росії. Їх слід використовувати для самооборони».

Рішення надіслати зброю, за словами міністра оборони Сполученого Королівства, було відповіддю на «дедалі більш загрозливу поведінку з боку Росії». А «невелика кількість» британських військових допоможе навчити українські війська використовувати цю зброю.




коментарів: 3
    • Вы так больше не шутите – безкоштовно. Спихивают какое-нибудь старьё за неслабые деньги вместо утилизации, которая совсем не дешёвая штука.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа