<

Велика Британія запровадила додаткові санкції проти 86 осіб і компаній з рф

15:06 | 19.05.2023 / Новини / , , /
Перегляди
20
/ Коментарі відсутні

Велика Британія запровадила додаткові санкції проти росії. До переліку увійшли 86 росіян та компаній.

Про це йдеться у пресрелізі, опублікованому на урядовому сайті країни, повідомляє Суспільне.

Зазначається, що санкції запроваджено проти за фізичних та юридичних осіб, які пов’язані з російським енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним та фінансовим секторами.

“Велика Британія вживає нових заходів проти російського енергетичного сектору, спираючись на заборону імпорту російського вугілля, нафти та СПГ та додаючи до санкційного списку дев’ять організацій, пов’язаних з російською державною компанією з ядерної енергетики “Росатом”, — йдеться у повідомленні.

Зокрема, це компанія Umatex, яка виробляє композитні матеріали на основі вуглецевого волокна для “Росатому”, що можуть бути використані у військових цілях, та компанія Triniti, чиї дослідження та розробки в галузі лазерної фізики безпосередньо фінансуються коштом державного оборонного замовлення РФ.

Також під санкції потрапив російський олігарх Ігор Алтушкін, який володіє “Російською мідною компанією”.

“Алтушкін та його бізнес продовжують відігравати ключову роль у секторі стратегічного значення для військової машини Путіна”, – йдеться у повідомленні.

Ще вісім компаній, пов’язаних з виробництвом металів у росії, також потрапили до санкційного списку. Крім того, Велика Британія оголосила, що заборонить імпорт російського алюмінію, нікелю та міді.

Проти 20 керівників оборонного сектору та компаній, що підтримують військову діяльність Кремля також запроваджено санкції. Зокрема, у переліку – керівництво “Концерну Калашнікова”, що виробляє 95% всієї вогнепальної зброї у росії.

Ще до списку увійшли п’ять фінансових установ, зокрема “Дом рф”, який діє за дорученням уряду РФ, та “Металургійний інвестиційний банк”, що підтримує російський промисловий експорт.

Крім того, до списку потрапив керівник ЗАЕС Олег Романенко, який вступив у змову з російською владою, експлуатаційна організація, що керує Запорізькою АЕС та 13 членів ради директорів компанії “Газпром-Нефть”, а також п’ять членів ради директорів “Транснефти”.

Також під санкції потрапили 24 фізичні та юридичні особи, пов’язані з транспортними послугами росії.

Йдеться про компанію Pawell Shipping Co LLP, Державну зернову корпорацію (GZO) та її директора Микиту Бусела, які причетні до систематичного розкрадання українського зерна. Повідомляється, що це зерно та іншу сільськогосподарську продукцію викрали зі складів і полів на тимчасово окупованих територіях України та вивезли із Запоріжжя під виглядом російських товарів.

У санкційному списку опинилися і шість великих російських судноплавних компаній, які створювали та підтримували економіку Путіна під час війни. Це включає Sun Ship Management, компанію, пов’язану з “Совкомфлотом”, найбільшою російською державною судноплавною компанією, яка підтримує рф в обході західних санкцій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця