<

Велика Британія готує нову допомогу Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:13 | 9.02.2023 / Новини / , , /
Перегляди
126
/ коментарі 3

Лондон готується розпочати підготовку українських пілотів винищувачів та морської піхоти, а також «запропонує надати Україні можливості більшої дальності».

Про це повідомили на сайті уряду Об’єднаного Королівства, коментуючи візит президента України Володимира Зеленського, інформує Мілітарний.

«У рамках сьогоднішніх переговорів прем’єр-міністр запропонує посилити пропозицію Великої Британії про навчання українських військових, у тому числі поширити її на пілотів винищувачів, щоб Україна могла захищати своє небо й у майбутньому», – йдеться у повідомленні.

Підкреслюють, що це забезпечить пілотам можливість керувати складними винищувачами стандартів НАТО в майбутньому. Водночас у Лондоні не уточнюють, про які саме винищувачі йдеться. Зауважимо, що на озброєнні Королівських Повітряних сил Великої Британії є винищувачі Eurofighter Typhoon та F-35.

Українські МіГ-29 та Британські Eurofighter Typhoon

Для базової льотної підготовки пілотів на швидкісних реактивних літаках Велика Британія використовує Beechcraft Texan T1, а для поглибленого курсу підготовки – BAE Hawk T2.

Також планують розпочати негайну підготовку морських піхотинців.

Українські військові на навчаннях INTERFLEX у Великій Британії 

«Це навчання стане доповненням до програми підготовки новобранців, яка вже діє у Великій Британії. Сполучене Королівство продовжить співпрацю з українськими Збройними силами та міжнародним співтовариством, щоб розширити програму у 2023 році», – додали у повідомленні.

Також прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак запропонує надати Україні можливості більшої дальності.

Це «порушить здатність росії постійно націлюватися на цивільну та критично важливу національну інфраструктуру України та допоможе зменшити тиск на передовій в Україні».

Про які саме засоби йдеться – не уточнюють.

Президент Володимир Зеленський також зустрінеться з керівниками оборонних відомств, включно з начальником штабу оборони та начальником штабу авіації, щоб обговорити деталі програми навчання.




коментарів: 3
  1. Ух тина! О 10й09 світло увінкм умівкн увімкнули!!!
    Щиро Дякуємо, обленерго!!!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер