<

Вдова Героя Небесної Cотні: підсудний генерал Щеголєв поїде на лікування за кордон

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:25 | 18.11.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Наближений до Януковича генерал Служби безпеки України Олександр Щеголєв, котрий безпосередньо займався “зачисткою” Майдану під час Революції Гідності, зараз перебуває на лікуванні в Ізраїлі

Про це 14 листопада 2019 року під час жалобних заходів поряд з Офісом президента на Банковій заявила киянка Тамара Швець, яка є дружиною вбитого силовиками майданівця Віктора Швеця і створила громадську організацію “Об’єднання родин “Небесної сотні”. Відео з відповідним уривком з її виступу сьогодні, 17 листопада, розмістила на YouTube журналістка Тетяна Заровна, передає Еспресо.TV.

“Ви маєте розуміти, що сьогодні відбувається. На останньому суді по генералу Щеголєву я була одна. Судове засідання було закрите. Генерал захворів і поїде в Ізраїль лікуватись”, – зазначила вона.

“Але він не один такий. Їх дуже багато, тих хто керували підрозділами військових, міліції, підрозділів Служби безпеки України. Там було так зване АТО Майдану. І вони не хочуть відповідати за суоїх підлеглих і за команди, які вони віддавали. В Конституції написано: “Злочинний наказ – виконання або віддання – карається позбавленням волі. Тому я Вас дуже прошу: будь ласка, налаштуйтеся, не ставайте на коліна. Вставати дуже важко”, – звернулася Швець до присутніх.

Заровна, своєю чергою, прокоментувала цю та інші зміни у перебігу розслідування злочинів проти учасників Революції.

“Це та сама жінка, яка мені в 2015-му розповідала про суди над “беркутівцями”: “Вбивці Небесної Сотні кричать “Слава Беркуту!” і вважають, що вони мають рацію”… І ось настав їхній час – пан Портнов вимагає посадити Сергія Горбатюка (якого я б хотіла бачити директором ДБР) і почати переслідувати активістів Майдану. А ще – амністувати “чорну сотню” під керівництвом змушеного втікти до Москви Дмитра Садовника. Цікаво й те, що недавно суд пом’якшив запобіжний захід екс-“беркутівцю” Сергію Тамтурі, обвинуваченому в розстрілах активістів”, – написала журналістка.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця