<

Вдягали протигаз, застосовували зброю та ґвалтували: на Київщині затримали двох поліцейських, які «допитували» жінку-свідка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:06 | 25.05.2020 / Новини / , /
Перегляди
6
/ коментарів 9

ДБР затримало двох поліцейських Кагарлицького відділення Обухівського відділу поліції в Київській області за підозрою у катуванні та згвалтуванні жінки у приміщенні відділення поліції у ніч з 23-го на 24-те травня.

Про це інформує Державне бюро розслідувань.

За попередньою інформацією, оперуповноважений у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка – вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носу.

24-го травня у поліцію надійшло повідомлення про те, що у місцеву лікарню звернула жінка, 1994 року народження, із повідомленням про побиття та зґвалтування. З її слів, до цих правопорушень причетні співробітники поліції, – інформують на сайті Нацполіції.

Перевірка підтвердила причетність поліцейських до побиття та зґвалтування  жінки, яку напередодні доставляли у відділ поліції для надання пояснень з приводу крадіжок майна.

Внутрішня безпека Нацполіції затримала двох співробітників Кагарлицького відділу поліції у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Уся інформація передана до Державного бюро розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ст. 152 Кримінального кодексу України.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко звільнив поліцейських, які підозрюються у скоєнні злочину, відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділу та прийняв рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу Кагарлицького ВП. 

Наразі слідчими ДБР готується повідомлення про підозру затриманим та вирішується питання про обрання відносно них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

На даний час проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії з метою отримання всіх доказів, а також встановлюється причетність до вчинення кримінального правопорушення інших осіб.

Досудове розслідування здійснюється за фактами зґвалтування (ч. 1 ст. 152 Кримінального кодексу України), катування (ст. 127 Кримінального кодексу України) та перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).




коментарів: 9
  1. Чим керується керівництво правоохоронних органів коли беруть на роботу злочинців?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок