<

Вчителям малочисельних шкіл держава платити зарплату не буде, – голова Волинської ОДА Володимир Гунчик

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:52 | 5.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Згідно із новим законодавством фінансування шкіл 1-2 ступенів, де навчається менше 25 учнів не передбачене.

На цьому сьогодні під час оперативної наради наголосив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, – пише ВолиньPost.

«Дуже багато було політичних кроків зроблених минулого тижня в плані малочисельних шкіл і навчання. Державного фінансування не буде. У нас за 8 місяців досить не погані показники наповнення бюджетів. Тому можливості місцевих бюджетів дозволяють фінансувати любі заходи, які ви вважаєте за потрібним. Щоб не вийшло так, що по результат вересня місяця, коли прийдете за заробітною платою, вам державний бюджет помахає рукою», – сказав голова.

Очільник області попросив голів районів реально оцінювати можливості.

«Я не хочу називати село, але на Волині є школа, де 7 учнів. Директор школі і всі два вчителі – представники однієї родини. Чоловік, жінка і донька. Непоганий бізнес для сім’ї. З бюджету! І вони горло перегризуть за цей бізнес. Тому є варіант один – поміняти директора цієї школи», – наголосив губернатор.

Нагадаємо, ще торік на Волині було 149 малочисельних шкіл.




коментарів: 3
  1. На вчительську зарплату можна крутезний бізнес замутити. А як самі у владу за собою тягнуть кума, свата, брата, то це так собі. Чуже за лісом видно, а свого під носом – ні.

  2. Держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах; розвиток дошкільної, повної загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої і післядипломної освіти, різних форм навчання; надання державних стипендій та пільг учням і студентам.

  3. 3 статті 8 Основного Закону, норми Конституції України є нормами прямої дії. Так що окарження в суді- хай і у европейському з прав..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок