<

Вченими знайдена відсутня частина Всесвіту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:43 | 22.06.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Група американських астрофізиків з Колорадського університету в Боулдері виявила недостатню кількість баріонної матерії у Всесвіті. До недавнього часу її ніяк не вдавалося знайти.

Про це зазначає Gizmodo.

Повідомляється, що виявили її в так званому тепло-гарячому міжгалактичному середовищі (Warm-Hot Intergalactic Medium, WHIM).

Баріонна матерія є будівельним матеріалом для всіх відомих об’єктів, в тому числі для нейтронних зірок і карликів. За стандартною космологічною моделлю передбачено певну кількість даної матерії – в півтора рази більше, ніж було виявлено досі.

Як виявилося, відсутня частина представлена ​​нитками кисню, де температура досягає мільйона градусів Цельсія. Розташована ця матерія в міжгалактичному просторі, де містяться до 60 відсотків від звичайної матерії Всесвіту, представленої розсіяними хмарами газу.

У ході дослідження астрофізики вивчили властивості WHIM під час спостереження за квазаром 1ES ​​1553. Для цього був задіяний телескоп Hubble Space Telescope, а також космічний рентгенівський телескоп XMM-Newton.

1ES 1 553 є надмасивною чорною дірою, розташованою в центрі галактики, що відкидає великі обсяги газу. Між квазаром і Сонячною системою були виявлені сліди щільного газу високоіонізованих атомів кисню. За підрахунку обсяг газу склав 30 відсотків баріонної матерії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок