<

Вчені знайшли могилу класика світової літератури Сервантеса

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:45 | 28.01.2015 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Спроби знайти точне місце поховання Сервантеса робляться вже давно.

Іспанські вчені, які займалися пошуком останків письменника Мігеля де Сервантеса, схоже, досягли своєї мети: в гробниці під каплицею в мадридському монастирі були знайдені фрагменти труни з ініціалами “M. C.”, – пише “Вокруг света“.

Спроби знайти точне місце поховання Сервантеса робляться вже давно, проте до цих пір вони закінчувалися невдачами – відомо було лише те, що він був похований в 1616 році в монастирі ордена Святої Трійці. Тепер же у вчених з’явилася надія, що їх пошуки нарешті підійшли до кінця. Щоб зробити остаточні висновки, вченим тепер необхідно вивчити знайдені останки. Робити вони це будуть на підставі цілого набору даних з різних джерел, в тому числі і наданих самим письменників.

Відомо, що Сервантес помер у віці 69 років. Крім того, збереглися його портрети та оповідання, в яких він писав про себе. Зокрема, в оповіданні, написаному незадовго до смерті, сказано, що у Сервантеса залишилося тільки 6 зубів. І, нарешті, відомо, що в 1571 році під час битви при Лепанто, де війська Оттоманської імперії боролися зі Священною лігою, очолюваної Іспанією, Сервантес був поранений, він отримав три кулі – дві в груди і одну руку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер