<

Вчені вивчили останки найбільш раннього предка людини і зробили несподіване відкриття

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:05 | 26.04.2021 / Новини / /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

Вченим з Університету Південної Каліфорнії (USC) вдалося встановити, що предки людини спустилися з дерев всього 3 мільйони років тому.

Як передає Апостроф , про це пише видання Express.

Примірник скам’янілості, який аналізували фахівці, належить до сімейства Australopithecus.

Вчених з США зацікавили плечі, ключиці і суглоби. Інші кінцівки скам’янілості мають людські риси, які дозволяли їй ходити прямо. А ось плечі говорять про те, що Australopithecus був добре пристосований до життя на деревах.

Як розповів автор дослідження Крістіан Карлсон, це відкриття – одне з кращих на сьогоднішній день свідчень того, як наші предки використовували свої руки більше трьох мільйонів років тому.

“Коли ми порівнюємо плече в зборі з живими людьми і мавпами, це показує, що плече Little foot, ймовірно, було гарною моделлю плеча загального предка людей і інших африканських мавп, таких як шимпанзе і горили”, – додав учений.

Скам’янілість Little foot була знайдена в печерній системі в Південній Африці під час виснажливих розкопок, які проходили між 1994 і 1998 роками. За словами вчених, це була жінка, зріст якої не перевищував 4 фути. І жила вона, ймовірно, 3,67 мільйона років тому в пізньому пліоцені.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок