<

Вчені вважають, що можна діагностувати депресію за постами на фейсбук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:51 | 17.10.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Американські вчені вважають, що за діяльністю людини в соцмережі діагностувати депресію можна до офіційної постановки діагнозу.

Так, в рамках експерименту дослідники з Університету Пенсільванії проаналізували пости майже 700 користувачів соціальної мережі Facebook. Науковці протягом двох з половиною років збирали дані 683 користувачів Facebook, які зверталися за медичною допомогою, – повідомляє Політека.

У 114 з них була діагностована депресія, а інші служили в якості контрольної групи. При чому ознаки незадовільного психічного стану можна було знайти ще за три місяці до того, як такий діагноз був поставлений.

Дослідниками була проаналізована використовувана лексика користувачів, довжина постів, їх періодичність і частота, а також демографія (геотеги).

В результаті вчені змогли діагностувати депресію у пацієнтів з високою точністю. Завдяки постам за півроку депресію можна було діагностувати з точністю 62%, а за три місяці – 72%. Лексика депресивних пацієнтів, за словами вчених, містила багато емоційних слів і слів, пов’язаних із самопочуттям і станом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер