<

Вчені спростували міф, що пиво після вина викликає похмілля, а навпаки – ні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:16 | 10.02.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Вчені розвіяли популярний міф про те, що вино краще пити після пива – в інакшому разі послідує сильне похмілля. Насправді, кажуть дослідники, похмілля виникне в будь-якому разі.

Результати експерименту, влаштованого німецькими вченими, продемонстрували, що послідовність, в якій люди п’ють алкогольні напої, не має жодного значення для похмілля, – пише BBC Україна.

Більше того, силу похмілля неможливо спрогнозувати ні за віком, ні за масою тіла, ні за попереднім досвідом споживання алкоголю.

“Єдиний спосіб дізнатися, наскільки сильним буде ваше похмілля – зрозуміти, наскільки ви сп’яніли і чи будете вас нудити”, – каже доктор Йоран Кьохлінг.

Дослідники розділили 90 волонтерів віком від 19 до 40 років на три групи.

Першій давали випити спочатку дві з половиною пінти пива (це трохи менше ніж півтора літра), а згодом – чотири келихи вина.

Друга група добровольців навпаки спочатку пила вино, а потім пиво. Учасники окремої контрольної групи пили лише один алкогольний напій.

За волонтерами постійно наглядали: медики контролювали їхній стан здоров’я навіть уві сні.

На другий тиждень експерименту обидві групи поміняли місцями, а контрольну перевели на альтернативний напій.

Добровольцям давали анкети, в яких ті самостійно могли оцінити ступінь свого похмілля.

Зрештою було встановлено, що послідовність, з якою людина змішує вино з пивом, жодним чином не впливає на силу похмілля.

Якщо ви самі відчуваєте, що ви сильно сп’яніли і при цьому вас нудить, то найімовірніше похмілля буде сильним. І це – єдиний спосіб спрогнозувати, що чекатиме вас наступного дня, кажуть вчені.

Результати дослідження оприлюднені в журналі American Journal of Clinical Nutrition.




коментарів: 2
  1. раніше пиво було справжнє, а зараз до індійського чаю добавлять спирту та прального порошку, качнуть газку і ось вам люди добрі ПИВО.

  2. Раніше – це коли держава контролювала якість і ціну. Майдун, а ви по ходу, дитина Незалежної України? І звинувачуєте в усьому комуняк і москалів?))) пиво для нас роблять наші, українці. Називайте речі своїми іменами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа