<

Вчені пропонують створити на Місяці банк сперми на випадок загибелі Землі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:27 | 15.03.2021 / Новини / /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

Група вчених з Університету Арізони на чолі з професором Джеком Тханга пропонує створити на Місяці банк сперми, в якому будуть зберігатися репродуктивні клітини 6,7 мільйона видів, що мешкають на Землі, в тому числі людини. 

Як повідомляє ТСН з посиланням на The New York Post, свою ініціативу вчені називають “сучасним глобальним страховим полісом” на випадок, якщо Земля загине.

Автори дослідження підкреслюють, що планета постійно стикається зі стихійними лихами, може постраждати від астероїда або ядерної війни. Вчені пропонують створити нову версію Ноєвого ковчега далеко за межами Землі, наприклад в місячних лавових трубках – підземних тунелях, які колись були заповнені лавою. Вони досягають глибини 80-100 метрів, за рахунок чого захищені від радіації і екстремальних перепадів температур на місячній поверхні.

Джек Тханга вважає Землю мінливим середовищем, де зразки яйцеклітин і сперматозоїдів будуть уразливі. Він упевнений: щоб зберегти мільйони видів, людство повинно якомога швидше створити резервний банк за межами планети. “Таким чином ми збережемо життя до того моменту, як стануть доступні технології, здатні відтворити відомі нам види”, – говорить учений.

Тханга підкреслює, що багато видів рослин і тварин сьогодні знаходяться під загрозою зникнення, в тому числі через діяльність людини. За попередніми розрахунками, для доставки 50 зразків репродуктивних клітин кожного з 6,7 мільйона видів на Місяць буде потрібно здійснити запуск 250 ракет. Для порівняння: щоб побудувати Міжнародну космічну станцію на орбіті Землі, знадобилося 40 запусків. “Не так вже це і багато. Результат підрахунків нас приємно здивував”, – підсумував Тханга.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер