<

Вчені назвали регіон, де може початися перша ядерна війна

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:00 | 30.10.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Фахівці з університету ООН спрогнозували початок першого ядерного конфлікту в історії земної планети.

На їхню думку, зараз найбільша напруженість спостерігається між Індією і Пакистаном, а наростання проблем з доступом до питної води в акваторії річки Інд може спричинити ядерну війну між державами. Інформує сайт “Ваші новини”.

“Басейн річки Інд є водною “годинниковою бомбою”, яка може вибухнути в будь-який момент, збільшивши дефіцит водних ресурсів в регіоні і викликавши непоправні зміни в кліматі. Існують й інші конфлікти, пов’язані з доступом до води, і ми аналізуємо їх сьогодні для того, щоб Земля могла вийти на траєкторію мирного та сталого використання водних ресурсів”, – зазначив Володимир Смахтін, керівник Інституту водних ресурсів, довкілля і здоров’я ООН в Гамільтоні.

Він наголосив, що конфлікт стосовно водних ресурсів загострюється: так, місяць тому Індія заявила про призупинення роботи постійної двосторонньої Комісії щодо річки Інд, яка з 1960 року займалася “водними” відносинами між Пакистаном та Індією.

За угодою, Індія отримала право користуватися водами трьох східних приток річки Інд, а Пакистан – водами самого Інду та двох його західних приток. У вересні поточного року уряд Індії вперше висловив намір щодо перегляду цієї угоди або виходу з неї. Такі дії сусідньої держави офіційний Ісламабад назвав ворожими, і заявив, що цей крок з боку Делі буде розцінено як “акт оголошення війни”.

На думку експертів ООН, подальше загострення конфлікту разом з глобальним потеплінням і зростанням кількості населення, при відсутності співпраці між Індією та Пакистаном може призвести до війни між ними в недалекому майбутньому. При цьому обидві країни є ядерними державами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер